Clujeanca, pasionata de jurnalism, creative writing, blogging si online.

December 10 2010

5 lucruri făcute în 2010 – Leapşă

Tagged Under : , , , ,

În decembrie, blogosfera incepe să scrie despre anul ce tocmai a trecut, cu bune şi cu rele. Vorbesc despre proiectele de succes, ideile ce nu au apucat să vadă lumina zilei şi greşeli făcute. Unii se lamentează, alții se laudă prea mult. Puțini vorbesc de viața personală şi de greşelile făcute în departamentul ăsta. Indiferent despre ce sector al vieții în 2010 vorbesc, de obicei, trag rapid o linie încercând să vadă dacă cumva la nivel de experiență au ieşit pe minus sau pe plus.

Anul ăsta vreau să v-o iau înainte şi să fur ultimelor zile de decembrie cele mai frumoase scrieri despre 2010. Vă provoc la o leapşă simplă – 5 lucruri făcute în 2010 – şi vă încurajez să spuneți pe bune nişte chestii. Nu contează ca pentru alții ar fi lucruri mărunte, atât timp cât voi considerați un eveniment, o victorie proprie şi personală.
Ca la orice altă leapşă, încep prin a spune eu 5 lucruri:

- Mi-am luat licența. După multe ifose, plânsete şi scrânteli mi-am luat licența şi am mai câştigat o diplomă de atârnat. Pentru ceilalți nu a contat prea mult aşa că o să o trec la mici victorii personale.
- Am făcut greşeli. Mari şi mici, dar mai ales mari. Şi, evident, am făcut rău fără să ştiu sau fără să vreau. Stres-ul şi nerăbdarea şi-au spus cuvântul. Ciudat lucru să fii în acelaşi timp şi nerăbdător şi nehotărât. Meh.
- Am întârziat luarea unor decizii sau am lăsat timpul să decidă pentru mine. Timpul nu a decis neapărat în favoarea mea, dar măcar mi-a luat de pe umeri greutatea luării unor decizii. Mă gândesc că aşa apar şi ultimele regrete.
- Am forțat unele lucruri să se întâmple şi m-am pus pe mine pe primul loc. Egoist? Da, dar în anii de facultate am făcut doar ce alții se aşteptau ca eu să fac. Din nefericire, am făcut asta în viața personală şi se prea poate ca cineva să nu fie foarte încântat.
- Am intrat în online. Da, pare penibil când o zic aşa, dar mi-au trebuit câteva minute să fac ceea ce tot amânam. Să am un blog, un cont de Twitter şi de Facebook. Pentru că toți cei de pe aici sunt mai vechi sau cu mult mai vechi decât mine în acest domeniu, acest lucru poate fi trecut din nou la capitolul victorii personale.
Cam atât. Dacă stau bine să mă gândesc nu am făcut aşa multe în 2010, deşi a fost un an al naibii de greu. Bănuiesc doar că lucrurile par chiar mai mărunte pe hârtie.

Pasez leapşa către Chinezu, Adrian Ciubotaru, Ileana Ghiță, Andra Zaharia, Alina Constantinescu, Andreea Burlacu, Andrei Cismaru, Hoinaru, Auraş, Corina Scheianu, Simona Stănescu, Toma Nicolau, Claudia Tocilă.

Ştiu, sunt mulți, dar m-am gândit că e mai bine să spunem de pe acum ce-am făcut în 2010 şi să scăpăm o dată de el. Nu de alta, dar trebuie deja să ne gândim la 2011, nu-i aşa? :D

Sursa foto: Flickr Creative Commons.

Comments:

(17) posted on 5 lucruri făcute în 2010 – Leapşă

Post a comment